Wijzigingen Reglement Jachthonden Proeven 2008

 
  Met ingang van 19 februari 2008 verbiedt de Commissie Jachthonden Proeven het gebruik van muskusratten, beverratten en overige ratten bij alle jachthondenproeven, omdat ratten mogelijk drager kunnen zijn van de vossenlintworm, die dodelijk kan zijn voor honden. Eerder werd om dezelfde reden al het gebruik van vossen bij de proeven verboden.  
 
  Bron: CJP bulletin 2008-1  

  Met ingang van het seizoen 2008 is artikel C. 14 (aangaande de uitreiking van AA-diploma's) volledig gewijzigd en luidt nu als volgt:
  1. In beginsel worden er minimaal drie Nimrod-diploma's (AA-diploma's) uitgereikt.
  2. De honden met een AA-diploma worden, al naar gelang van toepassing, geplaatst volgens lid 4 of 5 van dit artikel.
  3. Winnaar van de Nimrod-proef is de als eerst geplaatste hond. De tweede en derde prijs zijn voor de respectievelijk als tweede en derde geplaatste honden.
  4. Het AA-diploma wordt toegekend aan alle honden die al het wild hebben binnengebracht en voor iedere proef tenminste 55 punten hebben gekregen. De honden worden geplaatst in volgorde van het behaalde puntentotaal.
  5. Als er minder dan drie honden zijn, die aan de in lid 4 gestelde voorwaarden voldoen, dan worden er in beginsel toch drie AA-diploma's uitgereikt. Hiervoor komen in dat geval ook die honden in aanmerking die één apport hebben gemist. Deze honden worden geplaatst in volgorde van het behaalde puntentotaal, waarbij de hond met het hoogste totaal voor gaat. Honden die aan de in lid 4 gestelde voorwaarden voldoen, gaan in de rangschikking altijd voor honden die één apport hebben gemist.
 
  Bron: CJP bulletin 2008-2  

NB. Met ingang van 1 januari 2009 wordt ook de selectieprocedure voor de Nimrod ingrijpend gewijzigd.   Meer ...