Verslag Cees Mol Memorial 08-03-2008

Zaterdag 8 maart werd in Bosschenhoofd de Cees Mol Memorial gehouden. Cees, een jager en voorjager die vorig jaar immers veel te vroeg gestorven is.

Onder de perfecte leiding van de allrounders Peter Maaskant en Rien Thijs waren niet minder dan 16 teams van ieder 3 voorjagers uitgenodigd deel te nemen aan proeven, die rond het kleine vliegveld Seppe werden gehouden. De deelnemende teams stonden al een week voor aanvang op de site van Dreamweaver.
Een grote groep medewerkers, allen getooid met gele pet, waren de helpers van deze dag en ieder team had zijn eigen teamcaptain.

Een stralende dag, lekker zonnetje, perfecte locatie voor de proeven, een selecte groep van topvoorjagers en goed doordachte proeven, waren de ingrediënten waar het deze dag om draaide.
Aanvang: 08.00 uur en de ontvangst was super: er was voor iedereen koffie met cake!

De keurmeesters waren ook select bij elkaar gezocht: niet minder dan drie Nimrod winnaars keurden deze dag en het waren mooie proeven die geschoeid waren op IWT leest. De proeven waren absoluut van internationaal allure: verloren zoeken (blinds), markeren en lijnen lopen.
Geen water werk, maar dat is in deze tijd van het jaar geen ramp, de georganiseerde proeven stonden bol van spanning. De proeven waren met groot raffinement uitgezet, de wachtkamers waren buiten zicht van de proeven en als men aan de beurt was geweest werd men weer uit zicht "geparkeerd".

Ca. 15.00 uur druppelden de eerste teams al weer binnen, voldaan en reikhalzend uitkijkend naar de prijsuitreiking. Maar dat ging niet zomaar, iedereen die op het secretariaat kwam werd verwend met een lekker kopje soep!!

Daarna door naar de gezellige gelegenheid "De Stroop", waar volop nagebabbeld werd over deze perfecte dag.
Ca. 17.30 uur werd aan iedereen een heerlijk warme maaltijd aangeboden, alles bij de prijs inbegrepen! Voor slechts € 25,-- per inschrijving werd men de gehele dag verwend, lekkere hapjes, soep en een verrukkelijke stamppot toe!! En bij de prijsuitreiking kreeg iedere deelnemer nog een fraaie groene dummy als herinnering mee naar huis.

Het betreft hier de Brabants gastvrijheid die optimaal was. Veel afdelingen kunnen hier nog iets van leren.
De organisatie beloofde de deelnemers dat dit evenement een jaarlijks gebeuren zou gaan worden.

Henny M. Schoor